nieuwe datum bezoek aan de bieb.

Beste ouders,
Er is een nieuwe datum gepland voor het bezoek aan de bieb. We worden VRIJDAG 17 FEBRUARI om 9.00 uur verwacht bij de bieb. We  volgen dan de workshop: “de Chocoladevloot”. De Chocoladevloot is een educatieve game waarmee leerlingen spelenderwijs een aantal informatievaardigheden oefenen. Naast de online vragen en opdrachten zijn er fysieke doe-opdrachten.

De leerlingen varen met een schip naar de chocoladefabriek om melkpoeder, cacao en suiker te leveren. Onderweg komen ze allerlei obstakels tegen. Zo moeten ze verschillende boeien herkennen, het anker en de roef juist op het schip plaatsen en het schip veilig door de sluis leiden. Natuurlijk wordt alle benodigde informatie eerst opgezocht in een boek, in een filmpje of op een website. Lukt het ze om alle ingrediënten op tijd bij de chocoladefabriek te leveren? Als klap op de vuurpijl gaan de leerlingen via de ingebouwde voorgeprogrammeerde zoekmachine informatie opzoeken over chocola en krijgen ze direct feedback over hun zoekstrategie. Door het uitvoeren van diverse proefjes en doe-opdrachten trainen ze ongemerkt hun onderzoekende en kritische houding.

We worden op 17 februari om 9.00 uur in Heeze verwacht. De workshop duurt ongeveer anderhalf uur. We zijn op zoek naar ouders die willen rijden. Heeft u tijd? Geeft u dit dan door aan een van ons.

Met vriendelijke groet,

Juf Lotte en Juf Leontine

Terug naar overzicht
Meerdere groepen

cito planning

Beste ouders, De tijd van de cito toetsen komt er weer ...

Meerdere groepen

De MakersBuzz

Op 7 april heeft groep 5-6 een workshop gehad van de ...

Meerdere groepen

reminder oudervoorlichting ...

Beste ouders, Nog even een reminder voor de ...

Meerdere groepen

Carnaval St Jan 2017

Beste ouders, Helaas zijn er te weinig ouders die in de ...

Meerdere groepen

Hulp gevraagd voor carnaval ...

Beste ouders,   Dit jaar proberen we met ...