Scool on wheels

Onze leerlingen van groep 7/8Leerlingen nemen as dinsdag. 15 november deel aan het project Scool on wheels. Dit voorlichtingsproject met als thema ‘leven en sporten met een handicap’ wordt mogelijk gemaakt door Fonds Gehandicaptensport en Provincie Noord-Brabant.
 
(S)Cool on Wheels
(S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject van Fonds Gehandicaptensport voor kinderen in het basisonderwijs. Het project bestaat uit een interactief theoriegedeelte in de klas en een sportclinic in de gymzaal.
De docent (S)Cool on Wheels, Ger van Heugten, laat in de klas filmpjes zien over het dagelijks leven van mensen met een handicap en vertelt hoe het gekomen is dat hij een beperking heeft.
Op speelse en interactieve wijze leren de kinderen welke topprestaties mensen met een handicap leveren om deel te kunnen nemen aan het dagelijks leven. Ook leren zij welke sporten je met een handicap kunt doen en hoe belangrijk het is om te kunnen sporten. Want sport is essentieel om samen te zijn, gezond te blijven en plezier te hebben.
Na het theoriegedeelte gaan de kinderen in de gymzaal zelf ervaren hoe het is om te sporten met een handicap. De kinderen leren rijden in een rolstoel en gaan een partijtje rolstoelbasketballen. Door deze clinic krijgen de kinderen meer begrip voor mensen met een handicap.
 
Vragen of meer informatie
Mocht u vragen hebben over sporten in onze gemeente (met of zonder handicap) dan kunt u contact opnemen met de sportconsulent van de gemeente Heeze-Leende, Dominique Palmen. Telefoon: 06 81 93 56 87 of e-mail: d.palmen@heeze-leende.nl
 

Terug naar overzicht
Groep 7

Verkeersexamen

Beste ouders,Volgende week donderdag vindt op school het ...

Meerdere groepen

bezoek aan bibliotheek in ...

Beste ouders,   Op vrijdag vrijdag 17 ...

Meerdere groepen

Carnaval St Jan 2017

Beste ouders, Helaas zijn er te weinig ouders die in de ...

Meerdere groepen

Hulp gevraagd voor carnaval ...

Beste ouders,   Dit jaar proberen we met ...

Meerdere groepen

IVN wandeling oktober

Ivn Wij waren met de klas naar het ivn geweest. We ...

Meerdere groepen

bibliotheek bezoek

Beste ouders, Op woensdag 30 november brengt groep 7/8 ...

Meerdere groepen

Data open dagen voortgezet ...

Hieronder staan belangrijke data van de verschillende VO ...