Dag 4...

Goeiemorgen jongens en meisjes!

Vanaf vandaag laten we de Oertijd met zijn jagers en verzamelaars achter ons en reizen we verder naar de tijd van de ridders, jonkvrouwen en kastelen; de Middeleeuwen.

De tips van vandaag sluiten ook aan bij dit tijdperk:

Tip 1:
Laat papa, mama, grote broer of zus een (eenvoudig) half kasteel tekenen op een dubbelgevouwen papier, tegen de vouw aan. Vouw het papier open en dan mag jij proberen om de andere helft erbij te tekenen. Wel goed kijken hè, zodat je het zo goed mogelijk natekent. Best moeilijk hoor! Daarna mag je het op je allermooist inkleuren met kleurtjes, stiften of misschien hebben jullie thuis wel waterverf. Maak er maar wat moois van!

Tip 2:
Pak 10 velletjes papier en schrijf op elk blaadje een cijfer… 1 t/m 10. Dus op een blaadje schrijf je de 1. Op een ander blaadje de 2 en zo ga je verder tot en met de 10. OF als je al heel goed verder kunt tellen probeer je het met 11 t/m 20.
Ga nu op zoek allerlei voorwerpen, dat kunnen spulletjes van buiten zijn zoals eikels of kastanjes, maar het mag ook met bijvoorbeeld legoblokjes die je binnen kunt verzamelen. Leg op elk getal precies zoveel voorwerpen, dus 2 autootjes op het cijfer 2 enz.
Als het weer het toelaat, zou je dit ook buiten kunnen doen en dan cirkels en cijfers met krijt op de stoep tekenen/schrijven. Succes!

En dan vandaag nog een 3e tip:
Op school kijken we op donderdag altijd naar Koekeloere. Er is ook een hele leuke uitzending die ook gaat over ridders en de middeleeuwen.
De uitzending heet ‘De tijdmachine’.

 https://schooltv.nl/video/koekeloere-de-tijdmachine/
(Mocht de link niet werken, typ dan in google in: Koekeloere de tijdmachine, dan kom je er ook!)

Ga er maar eens lekker voor zitten!

Dat was het weer voor vandaag!

We zijn heel blij met alle foto’s en berichtjes die we al van velen van jullie hebben gekregen, dank jullie wel daarvoor!

Tot morgen!

Groetjes juf Lianne en juf Astrid

Terug naar overzicht