Dag 5

Hallo allemaal, daar zijn we weer!

Luister maar eens goed, we hebben een vraag……
Welke dag is het vandaag?
Is het maandag, dinsdag of woensdag…?
Is het donderdag ja of nee…?
Is het vrijdag, zaterdag of zondag…?
Wie heeft er een idee…??

Jaaaaa, vandaag is het alweer vrijdag. De laatste dag van de schoolweek. Na vandaag begint het weekend en is er even 2 daagjes geen school. Dat betekent dus ook geen appjes met tips van de juffen. En, zoals meester Mari al heeft laten weten, mogen we als het goed is maandag weer gewoon naar school. Dat zou fijn zijn!!!

Maar vandaag hebben we wel nog 2 verse tips voor jullie:

Tip 1:
Vandaag mag je lekker gaan knutselen.
Voor de stoere ridders:
Knip uit karton je eigen schild. Verf of kleur het mooi in. Teken jullie gezin op het schild. Wie hoort er allemaal bij jou? Nu heb je jullie familiewapen gemaakt. Ridders hadden een schild bij zich om henzelf en hun familie te beschermen tijdens een gevecht.
Voor de mooie jonkvrouwen:
We gaan een spiegel knutselen. Teken jezelf als een mooie jonkvrouw op een klein blaadje. Vraag aan mama een stukje aluminiumfolie van 10 bij 10 cm. Plak dit op een stuk karton van 10 bij 10 cm. Knip daarna je tekening uit en plak jezelf op het aluminiumfolie. Nu kun je de randjes om de tekening heen nog mooi versieren en dan is je spiegeltje bijna klaar.. Je mag er ook een staande spiegel van maken. Pak een wc-rolletje en versier die ook, bijvoorbeeld met stukjes papier. Maak dan aan de bovenkant van het rolletje 2 inkepingen. Daar kun je je spiegeltje inzetten. En kijk dan maar eens wat een knappe jonkvrouw je ziet in het spiegeltje.. Wauw!

Tip 2:
We gaan rijmen.
Ga maar eens op zoek naar twee dingen in huis die rijmen op elkaar. Maak van alles wat je vindt een apart tekeningetje op een klein blaadje. Leg dan alle blaadjes bij elkaar en vraag je papa, mama, broer of zus of ze een spelletje met je mee willen spelen.
Het gaat net zoals memory. Je kunt de blaadjes met de tekening naar boven neerleggen en dan om de beurt een setje wat rijmt bij elkaar zoeken. Maar je kunt het natuurlijk ook moeilijker maken en de tekeningen omdraaien. Succes!

Zo! En dat waren de tips voor vandaag weer.
Wij duimen heeeel hard dat we maandag weer lekker naar school mogen, want dat is toch wel het fijnst!
Voor nu willen we jullie een heeeeele dikke duim geven voor het harde werken thuis. Ook dankjewel weer aan alle papa’s en mama’s die er de afgelopen week weer het beste van hebben proberen te maken.

Alvast een fijn weekend allemaal!!
En tot volgende week!

Lieve groetjes,
juf Lianne en juf Astrid

Terug naar overzicht