Ikke op bezoek

Vorige week is Ikke op bezoek is geweest op onze school. Hij kwam de leerkrachten tips geven over allerlei dingen die ze nog moeilijk vonden zoals concentreren, kiezen voor nieuwe uitdagingen, je eigen beslissing nemen zonder je te laten beïnvloeden door anderen etc.
Hiervan zijn filmpjes gemaakt, die we afgelopen maandag met de hele school bekeken hebben. De kinderen hadden veel plezier met die gekke meester en juffen en de acties van Ikke.
De komende weken gaan we in de klassen aan de slag met Ikke. Ikke helpt kinderen inzicht te geven in datgene waar ze goed in zijn en waar ze nog in kunnen groeien. Zo leren de kinderen om haalbare doelen voor zichzelf te stellen en erachter te komen waar ze nog mee moeten oefenen.

Als u hier thuis ook aandacht aan wilt besteden, kunt u, als u een compliment geeft, erbij zeggen wat u zo goed vindt aan de actie van uw kind. Als u hier meteen een kwaliteit aan koppelt, bv behulpzaam, oplettend, creatief, leert uw kind zichzelf beter kennen.
Ook kunt u samen iets bedenken wat uw kind graag wil leren, bv veters strikken, zelf boterhammen smeren, dribbelen met de bal. Bedenk ook samen hoe uw kind dat aan kan pakken. Want als we als school en ouders samenwerken, wordt dat 1+1=3!

 

Terug naar overzicht