E-waste race gaat maandag van start

Beste ouders,

Afgelopen week hebben we een gastles gehad over de E-waste race. De kinderen hebben uitleg gekregen over wat E- waste is en geleerd waarom het zo belangrijk is dat dit soort afval apart wordt ingezameld.

Ook zijn de spelregels tijdens deze les aan bod gekomen.Na overleg met onze directie hebben we  besloten, dat we de meegeleverde flyers voor alle inwoners van Leende niet gaan uitdelen. Het idee van de E-waste organisatoren is dat alle mensen via een website zelf elektronisch afval kunnen aanbieden op de website. De kinderen zien dan op de website wie, wat, wanneer aanbiedt. Dan zouden de kinderen op de afgesproken tijd bij onbekenden het afval moeten gaan ophalen.Dit vinden wij als school geen goed idee.

Wij passen de regels naar onze inzichten en wensen aan.

Met de kinderen is het volgende afgesproken:

  • alle leerlingen ( groep 0 t/m 8) krijgen een uitleg van onze leerlingen over E-waste
  • alle kinderen van school mogen dagelijks E- afval mee naar school nemen.
  • Dit afval wordt ‘s morgens bij het binnenkomen in een bak die bij het podium staat ingeleverd.
  • Enkele leerlingen van groep 7 en 8 zorgen er elke morgen voor dat dit ingeleverde afval geteld/ genoteerd wordt. Daarna wordt dit afval in de containers gegooid door deze leerlingen.

Op vrijdag 27 september van 8.30 tot 11.30 mogen mensen uit Leende Strijp/ Leende die E-afval willen inleveren, dit afval naar school brengen en inleveren. De daarvoor bestemde bakken zetten wij dan buiten de hekken van het schoolplein neer. Dus alle volwassenen blijven buiten het hek van de speelplaats. Enkele van onze leerlingen krijgen deze dag de taak het afval in de bakken mee naar binnen te nemen, daar te tellen en vervolgens ook dit afval in de container te dumpen.

De inzamelingsactie loopt vanaf maandag 7 september t/m dinsdag 2 oktober

 

We hopen dat u hiermee voldoende informatie heeft gekregen,

met vriendelijke groeten,

Juf Miriam en juf Hebe

 

Terug naar overzicht