Mediamasters

Beste ouders,

Groep 7/8 van de Sint Jan doet binnenkort mee aan MediaMasters!

Heeft u vandaag een app gestuurd, door je tijdlijn gescrold, televisie gekeken of een tablet gebruikt? (Digitale) media spelen een belangrijke rol in ons dagelijks leven, ook in dat van onze kinderen. Mediawijsheid is daarom belangrijk. Tijdens de Week van de Mediawijsheid (5 tot en met 13 november) besteden wij extra aandacht aan mediawijsheid, en het spelen van de serious game MediaMasters is daar onderdeel van. Spelenderwijs maken leerlingen kennis met de kansen en de gevaren van media. We gaan aan de slag met onderwerpen als WhatsApp, privacy, cybercriminaliteit en nepnieuws.

Tijdens de landelijke wedstrijd van MediaMasters worden leerlingen vijf speldagen lang uitgedaagd om de hoofdrolspelers in de game te helpen. Hiervoor kunnen zij in de klas en thuis ThemaMissies volbrengen. Dat zijn vragen en opdrachten over mediawijsheid. 
Wij starten komende vrijdag met de eerste speldag.
Kijk voor meer informatie op de website van MediaMasters: www.mediamasters.nl.

Rol van de ouders
Met MediaMasters gaan de leerlingen in de klas aan de slag met mediawijsheid, maar ook thuis kunnen de leerlingen verder met het thema en extra punten verdienen voor de klas. Op mediamasters-extra.nl vindt u allerlei spellen en opdrachten.
Zo kun je met MediaMatties op een uitdagende manier het gesprek aangaan met je kinderen over gamen, sociale media en internet.
Het zou fijn zijn wanneer u ook thuis het gesprek aangaat over deze onderwerpen. Dit kan heel erg waardevol zijn.

We hopen u op deze manier voldoende te hebben geïnformeerd over het project.
Met vriendelijke groet,
Miriam & Hebe

Terug naar overzicht