Dag 2

Goedemorgen jongens en meisjes,

Vandaag is Jur jarig!!! Van harte gefeliciteerd lieve Jur!!
We zingen voor jou: Lang zal je leven, lang zal je leven, lang zal je leven in de gloria, in de glo-ri-a, in de gloria!! Hieperdepiep hoeraaaa !!! Hebben jullie allemaal meegezongen voor Jur??
Maak er een hele fijne dag van Jur! En we gaan zo snel mogelijk jouw feestje vieren op school.

Gaan we verder met een vraag…. ?? Welke dag is het vandaag?? ??
Zing dit liedje maar eens voor papa en mama.

Vandaag is het dinsdag 5 januari 2021. De vijfde dag van het nieuwe jaar alweer. Deze week willen we aandacht besteden aan de tijd. De dagen van de week, de maanden van het jaar en de tijd op de klok. Maar ook tijdsbesef; wat is het verschil tussen dag en nacht, hoe lang duurt bijvoorbeeld 1 minuut..?!

Tips voor vandaag:

* Maak met papa, mama of je grote broer of zus een woordveld. Pak een groot stuk papier en vraag of iemand daar met grote letters TIJD op kan schrijven. Bedenk nu samen allerlei woordjes die bij ‘TIJD’ horen. Misschien kun jij wel kleine tekeningetjes bij de woordjes maken.

* Heb je thuis blokken, Lego of ander constructiemateriaal? Probeer daar maar eens een klok van te bouwen.

* Als je wilt, kun je ook nog even lekker een filmpje kijken. Moffel en Piertje hebben net als wij ook Oud en Nieuw gevierd.
Op https://schooltv.nl/video/koekeloere-een-goed-begin/#q=trefwoord%3A%22nieuwjaar%22 kun je een aflevering van Koekeloere kijken. De aflevering heet ‘Een goed begin’.  Als het niet lukt met de link, kun je in Google intypen 'Koekeloere een goed begin'. 

Veel plezier en succes weer vandaag!!

Groetjes juf Lianne en juf Astrid

Terug naar overzicht