Dag 3

Hallo jongens en meisjes,

Vandaag is het alweer woensdag 6 januari, de derde dag van de week, de zesde dag van het nieuwe jaar.

Wat hebben jullie al hard gewerkt de afgelopen dagen!! Er staan al veel leuke foto’s op de Padlet
( https://padlet.com/aengelen/rkkyigq8zqa78ivn ) Mocht het niet lukken om op onze Padlet te komen, mail dan even naar aengelen@skozok.nl dan sturen we een persoonlijke link.
Het is echt heel leuk om te zien hoe fijn iedereen bezig is met de opdrachten!!

De tips voor vandaag:

* De eerste tip is een knutselopdracht. Je hebt de volgende spulletjes  nodig:
- een wit blaadje
- een zwart (vouw)blaadje
- geel papier
- een schaar
- plak

We gaan het verschil tussen dag en nacht knutselen. Begin met het witte blaadje. Vouw het precies doormidden. Plak op één helft het zwarte papier, de andere helft mag gewoon wit blijven. Kijk nu maar eens naar buiten. Waarschijnlijk is het nu licht buiten en hopelijk zie je het zonnetje schijnen. Op de witte helft van je blaadje mag je een zonnetje gaan knutselen van het gele papier. Knip eerst een rondje en daarna allemaal reepjes. De reepjes kun je later nog wat korter knippen als dat beter past op je blaadje.
Op de zwarte helft mag je de maan knutselen, want ’s nachts verdwijnt de zon, is het donker en verschijnt de maan. Heb je al eens gezien dat de maan van vorm verandert? Soms is het net als de zon een mooie cirkel, maar hij wordt elke nacht een beetje kleiner totdat er nog maar een smal boogje over is. En daarna groeit hij weer elke nacht een beetje groter totdat het weer een mooie ronde cirkel is. En zo gaat dat maar door en door.. Jij mag kiezen hoe jij de maan knutselt. Als je het nog lastig vindt om dit zelf te knippen kun je het eerst even tekenen en vragen of iemand je wil helpen met het knippen.

* De tweede tip is een versje over de dag en de nacht.
Oefen dit versje maar eens; laat papa of mama het eerst een paar keer aan jou voorlezen. Probeer maar of het lukt om al stukjes mee op te zeggen. Daarna zinnetje voor zinnetje voor laten zeggen zodat jij het na kunt zeggen. Steeds een beetje meer zelf, totdat je het helemaal alleen kunt. Dat gaat jou vast lukken!

Dit is het versje:

Oogjes open,
oogjes dicht.
’s Avonds is het donker,
’s ochtends wordt het licht.
Heel veel sterren
en één maan.
Ring, ring daar gaat de wekker.
Tis tijd om op te staan.

Volgens de weersvoorspelling zou het vandaag wel eens flink kunnen gaan sneeuwen. Met een beetje geluk verandert het buiten in een witte wereld! Dan kunnen jullie lekker buiten met de sneeuw gaan spelen jongens en meisjes!! Een mooie sneeuwpop maken of een spannend sneeuwballengevecht houden. Hoe leuk is dat?! Mocht deze voorspelling uitkomen vandaag, GENIET ER LEKKER VAN!! Maar vergeet je niet lekker warm aan te kleden hoor!

Fijne dag!

Lieve groetjes,

Juf Lianne en juf Astrid

Terug naar overzicht