zoooo.....daar zijn we weer.........dag 15

Goedemorgen lieve kinderen..........daar zijn we weer! Hebben jullie in het weekend ook zo ontzettend genoten van het zonnetje?? Het leek wel een beetje zomer.......... dat was genieten zeg!!

Het is wel een beetje moeilijk geworden om nieuwe tips voor jullie te vinden hoor. Jeetje mineetje, wat hebben jullie al veel dingen gedaan!!!! Maar .............wij hebben heel goed gespeurd, en we zijn nog wat leuke en leerzame tips tegengekomen.............kijk maar eens wat je hier van vindt:

Tip 1: nu alle kappers dicht zijn, kan niemand zijn haren meer laten knippen.... oepsie........ hebben we straks allemaal kinderen op school met haren tot aan je billen, en jongens met staartjes.....dat zal wel een beetje gek zijn. Wij dachten dat jullie wel voor kapper zouden kunnen spelen. Natuurlijk niet met je eigen haren of die van je papa of mama of broertje of zusje.......NEE.... dat mag natuurlijk niet!!!!! Maar we gaan zelf harenmannetjes maken. Kijk maar eens naar de foto in de app. Zo'n mannetje kunnen jullie ook knutselen, of bijvoorbeeld een wc-rolletjes-mannetje die aan de bovenkant allemaal sprietharen heeft, of nog een ander harenmannetje wat jij zelf bedenkt. Als je harenmannetje klaar is, bedenk je maar eens een leuk kapsel, en dan knip je als echte kapper de haren van dit mannetje!! Wel mooi doen hoor, want dit mannetje wil er wel graag deftig en hip uitzien.........

En dan tip 2: Zoals je weet is het bijna Pasen. Daarom is het leuk om een paas-kleurplaat te maken. Maar dat gaan we niet zomaar doen.....we maken er een bijzondere van. We gaan kleuren op nummer. Daarvoor pak je een kleurplaat...........uit een kleurboek, of van internet, altijd goed. Nu ga je in ieder vakje van de kleurplaat een nummertje zetten. Dus bv een 2, of een 4 of een 3. Er mogen ook vakjes hetzelfde cijfer krijgen. Als je pas op school zit neem je makkelijke cijfers, en als je al heel lang op school zit, of al grote cijfers kent, kun je ook die gebruiken.  Als je alle vakjes een cijfer hebt gegeven.......en kijk goed............echt ALLE vakjes...... ga je je kleurpotloden of stiften pakken. Zet nu naast je tekening welk cijfer welk kleurtje krijgt. Dus bv alle vakjes met een 3 worden rood. Of alle vakjes met een 7 worden geel. Als alle cijfers die je hebt gebruikt een kleurtje hebben gekregen, kun je je kleurplaat gaan inkleuren. Kijk goed welk vakje welke kleur moet krijgen.............dat wordt vast een hele gekke kleurplaat. Doe je best! Wij zijn benieuwd!!

Doei doei weer allemaal..................een zonnig groetje van de juffen!!

Terug naar overzicht