en weer een nieuwe dag.........nummer 16

Goedemorgen allemaal...............nog steeds alles goed met jullie? Wij zijn zo benieuwd hoe jullie er allemaal uitzien intussen............ jullie zijn vast en zeker alweer groter gegroeid, en niet meer naar kapper geweest, en bruin geworden van de zon............ het is maar goed dat wij foto's van jullie krijgen, want anders zouden we jullie straks misschien niet meer herkennen als de school weer begint!!!

Hier komen de tips voor vandaag.............. tip 1................. we gaan vandaag op zoek naar kleurtjes............. Neem een vel papier en teken daar 6 mooie paaseieren op (papa of mama mag helpen als het nog een beetje moeilijk is). Geef elk paasei een kleurtje. Dus bv een geel ei, een blauw ei, een zwart ei enz enz..... Knip je paaseieren uit.  Ga nu op speurtocht in je huis en ga op zoek naar het kleurtje van je paasei. Gevonden? Leg je paasei dan maar bij het "dingetje" met dezelfde kleur! Alle kleurtjes gevonden? Misschien kun je nog meer eieren met andere kleuren maken...........doe je best!

Tip 2: we gaan een mooie paashanger knutselen. Kijk maar eens goed naar het plaatje in de app. Je hebt hiervoor nodig: strijkkralen, en een ijzerdraadje of stukje chenilledraad/pijpenrager. Rijg mooie kleurtjes strijkkralen aan je draad die je mooi gebogen hebt. Als hij helemaal vol zit, kun je de eindjes aan de bovenkant aan elkaar maken, zodat er een mooi paasei gemaakt is. Als je er een lintje aan maakt, kun je hem ophangen, en je kan er nog een mooi kuikentje in plakken. Zo'n mooi geel kuikentje, of een zelfgemaakt papieren kuikentje.......... allebei heel leuk. Hang je mooie paashanger maar op in huis, en je huis wordt alweer een beetje paas-mooier!! Vond je het leuk om te doen? Misschien mag je er nog een maken, en die kun je dan aan je opa of oma, of buurvrouw of buurman geven.....dat is een leuk paascadeautje!!

Baai baai, zwaai, zwaai........................van alle juffen!!

Oh ja, we kregen nog een leuke tip van een van jullie..........als je een kleurplaat uitprint van QuiverVision.com dan kun je die kleuren en daarna op de Ipad tot leven laten komen......... ga maar eens proberen.............superleuk!!

Terug naar overzicht