januari = tafeltjes maand in groep 5/6

Beste ouders,

In het nieuwe jaar willen we meteen goed starten met het oefenen van de tafeltjes. Daarom hebben we de maand januari uitgeroepen tot "de maand van de tafeltjes". De hele maand gaan we oefenen met het automatiseren van de tafels.

Afgelopen week hebben we een start-meting gedaan, om te kijken waar de kinderen nu staan. Als het goed is weet uw kind of hij/zij hier een goed, matig of onvoldoende voor scoorde, indien u hierover vragen heeft, mag u altijd binnenlopen.

Eind januari gaan we weer een nieuwe meting doen om te kijken of het oefenen heeft geholpen. Dus tot die tijd gaan we flink aan de slag, maar het lukt natuurlijk niet om alle tafels ineens te leren. Daarom beginnen we met het oefenen van één tafel, als die tafel goed lukt, oefenen we een andere tafel.

Het automatiseren van de tafels vergt echter veel tijd en we willen u dan ook vragen om ook thuis met uw kind te oefenen. Het oefenen kan op verschillende manieren, bijv.:

- liedje om de tafels te oefenen (tafelrap via Youtube)

- online tafeltjes oefenen (onlineklas.nl)

- ambrasoft (thuisaccount gratis via school te verkrijgen)

- overgooien met de bal en ondertussen tafeltjes opzeggen

- een spelletje maken van de sommen (bijv. uitkomsten op kaartjes zetten en deze verstoppen, een som noemen en het kaartje met de goede uitkomst zoeken)

- tafels opschrijven

- flitsen (flitskaartjes intypen bij google en printen)

- memory/domino/krantenmeppertje

Bovenstaande manieren zijn bij de kinderen bekend, maar er zijn natuurlijk nog een heleboel andere manieren te bedenken.

 

Hopelijk zien we eind van deze maand dat alle inspanning loont!

Met vriendelijke groet,


Juf Léontine en juf Janine

Terug naar overzicht