dag 18..... een speciale donderdag vandaag

Goedemorgen allemaal...........vandaag is het donderdag............en niet zomaar een gewone donderdag................nee, vandaag is het de donderdag voor Pasen............weet je hoe we die noemen?.................Witte Donderdag...... daar hoort een heel mooi verhaaltje over Jezus bij. Misschien kun je die samen met papa en mama wel lezen in een kinderbijbel..... Meneer Pastoor heeft ook een vlog-filmpje voor jullie gemaakt. Ieder jaar nodigt hij de kinderen van groep 1 t/m 4 uit in de pastorie, om samen te kletsen en te knutselen over Pasen. Dit jaar kan dat helaas niet. Daarom heeft hij een filmpje opgenomen voor jullie om toch een beetje samen te kunnen kletsen. Hij vertelt hierin wat dingetjes over  bv Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen. Als je het leuk vindt kun je het filmpje bekijken op RTV Horizon. Als je deze link in je internetbalk kopieert kom je er bij uit......        https://www.rtvhorizon.nl/?p=63272

Wij gaan vandaag natuurlijk ook werkjes doen over Pasen. Het eerste werkje is een letter-werkje... Weet je nog dat we dat op school ook vaak deden? Een letter van de week!! Dit keer is dat natuurlijk de letter P.....................van?........................Pasen natuurlijk!!! Met deze letter P kun je heel veel dingetjes doen. We zullen er een paar noemen:

* zoek spulletjes die beginnen met een P

* teken met stoepkrijt een grote P buiten op de stoep

* zoek stokjes of kleine spulletjes en leg daar een mooie P van

* knip uit kranten en tijdschriften mooie P's of plaatjes die beginnen met een P

* ga op de grond liggen en probeer in een mooie P te gaan liggen....mss heb je wel iemand anders daarbij nodig....

Doe je best.......................maak er maar een mooie P-dag van!!

De 2e tip is nog een knutseltip. Ons huis wordt langzaam een echt Paas-huis...... Vandaag maken we een paas-hand-haasje. Doe dat zo: Leg je hand op een blad. Spreid je vingers open en trek je hand om. Knip deze mooi uit. Vouw nu de middelste vinger naar de achterkant, en je duim en pink naar de voorkant (zie foto op de app). Maak nu een mooi hazengezicht erop en pootjes, en klaar is je haas............... Wil je er nog meer maken? Je opa of oma of buren zullen ook heel blij zijn met zo'n mooie paasknutsel. Misschien kun je er wel een berichtje achterop schrijven............. Veel knutselplezier!!

We kregen ook nog een leuke dierenyogakaart toegestuurd van iemand. Die zullen we in de mail naar je papa en mama sturen. Dan kun je ook in het paasweekend samen yogaoefeningetjes doen. Hartstikke leuk!! En gezond!!!

Zooooo, dat was weer een heel lang verhaal..............fijne dag vandaag! Dikke knuf van de juf!!

 

Terug naar overzicht