jeetje-mineetje....dag 20 van de thuisschool

Goedemorgen lieve allemaal...... hebben jullie een fijn paasweekend gehad? Lekkere paaseitjes gezocht? En toch niet allemaal opgegeten zeker??? Wat was het fijn he? Lekker zonnetje, lekker eten, lekker een extra dagje vrij....... bofkonten zijn wij!! Maar vandaag gaan we weer beginnen............ nog 4 dagen thuisschool en dan is het meivakantie!!

De 1e tip voor vandaag is een "leestip". Je hebt misschien nog wel heel veel paaseitjes over....... ga met die paaseitjes maar eens je naam proberen te leggen............ heb je alle eitjes al op? Dan pak je gewoon iets anders............bv legoblokjes, of bestek, of druiven, of stiften, of hagelslagjes of......... bedenk maar..........altijd goed! Misschien kun je wel heel vaak je naam maken, en dan steeds van andere dingetjes...... En als je nu pas op school zit, of de letters of je naam nog heel moeilijk vindt, dan maak je gewoon een hele mooie fantasieletter!!!  En als je behalve je naam ook al andere woordjes kent, mag je ook allemaal verschillende woorden leggen met verschillende dingetjes. Laat je papa of mama maar eens lezen wat je allemaal gelegd hebt? Doe je best!!

De 2e tip voor vandaag is een rekentip. Jazeker.....zoveel dagen vrij geweest.....dan moet er nu weer hard gewerkt worden!! Pak een bal, en ga voor een muur staan. Gooi de bal tegen de muur en vang hem meteen weer op! Gelukt? Dan krijg je een punt. Gooi hem weer, en vang je hem weer krijg je weer een punt! Heb je er al 2..... Doe dit net zolang tot je de bal niet meer gevangen hebt. Dan stoppen je punten, en kan je het weer opnieuw proberen! Tot hoever komt je record? Je kunt ook met z'n tweeen tegenover elkaar gaan staan en overgooien. Steeds als de bal gevangen wordt hebben jullie een punt. Wat wordt nu je record? En kun je ook bij 10 beginnen, en dan proberen bij 0 uit te komen zonder hem te laten vallen? En als je gewoon tellen te makkie vindt, kun je ook steeds een getal overslaan als je er een vangt. Dus eerst 1 punt, dan 3 punten, dan 5 punten. Zet 'm op!!

We hebben als laatste nog een extra tip voor kinderen die al bezig zijn met woordjes hakken en plakken. Teken buiten op de stoep 3 cirkels achter elkaar. Bedenk een woordje in je hoofd. Hak het woordje nu in stukjes en spring bij elk stukje in een cirkel. Als je uit de laatste springt zeg je het hele woord..... dus bv........ k (spring in de 1e cirkel) --> a (spring in de 2e cirkel) --> t (spring in de laatste cirkel) --> kat (en spring uit de laatste.....) Probeer dus woordjes van 3 stukjes te bedenken.........anders klopt het niet met de cirkels............ spring ze!!!

Heel veel groetjes, en een boks van de juffen!!

Terug naar overzicht