De Trotstas

Vorige week zijn wij gestart met DE TROTSTAS.

Wat is het?
De trotstas is een tas waar je iets in kan stoppen waar je heel erg trots op bent en waar je ons graag over wil vertellen.

Hoe werkt het?
Op vrijdag krijgen 2 kinderen de tas mee naar huis (we hebben 2 tassen). Op maandag mag de tas weer mee terug naar school.
Alles kan en mag in de tas. Niets is fout of stom..! Zoek spulletjes, foto’s, tekeningen, knutsels of.. iets waar waar je trots op bent, om aan de klas te laten zien. Bedenk wat je wil vertellen en oefen dit thuis vast eens samen met je mama of papa. Dit mag je dan op maandag in de klas laten zien en horen !

De trotstas is absoluut niet bedoeld als toets of test! Er is geen regel over hoe lang je moet vertellen. We willen met de trotstas het durven vertellen en praten voor een groep oefenen. De trotstas geeft hierbij houvast. Ook is het een fijne manier om elkaar beter te leren kennen.
In de klas werken we met de ‘Monstertjes’. Monstertje “Ikke” weet waar hij goed in is en waar hij nog in kan groeien. “Ikke” is trots op wat hij kan en sluit dus mooi aan bij onze trotstas.

Elke week komen er 2 kinderen aan de beurt. Wie niet wil, hoeft ook niet!
In de tas zit ook een blad waar alles nog eens op staat uitgelegd..

 

 

Terug naar overzicht