dag 9 alweer....

Hallo lieve allemaal....... daar zijn we weer....... Wat hebben wij gisteren veel dikke handkussen gekregen zeg! Zo fijn!!!! Dat gaan we vast en zeker nog een keertje doen........

Vandaag wordt het supermooi weer! Joepie!! Tijd dus voor een buiten-tip! Neem je stoepkrijt maar mee, of als je dat niet hebt, een kwast en een potje water....... Zet een voorwerp op de stoep in de zon. Kijk eens goed......zie je de schaduw van dat voorwerp? Teken maar eens een lijn om die schaduw............ tadaaaaaa...... als je het voorwerp weghaalt, blijf je je tekening nog zien!! Ga je hele stoep maar volmaken met allemaal van deze mooie schaduwtekeningen. En weet je wat extra leuk is? Als je met z'n 2'en bent, dan moet de ene heel stil blijven staan, en kan de ander jouw eigen schaduw overtrekken. Haha...... dan is het net alsof je daar op de grond ligt. Veel plezier!! Let op: je kan dit werkje pas doen als de zon goed schijnt hé!!

En dan tip 2: We gaan vandaag rijmen.........Dat doen wij heel vaak op school.......omdat dat zo belangrijk is. Vandaag gaan wij een paar rijm-tips geven. Kijk maar welke jij leuk vindt om te doen!! 

* rijmen met meester Sander: meestersander.nl ..... beetje naar beneden scrollen: bewegend leren........ aanklikken....... en dan het filmpje kiezen van rijmen.....

* rijmen met kaartjes: misschien heb je een spelletje thuis, anders zijn er ook kaartjes te vinden op klasvanjuflinda.nl  (helemaal onderaan)

* rijmen met spulletjes: neem een boodschappentas mee, en ga op pad in je huis of je tuin. zoek spulletjes die in je tas passen. Stop er 10 in..... Ga lekker zitten met je spullen-tas, en haal de spulletjes er een voor een uit. Als je er een uithaalt zeg je wat het is, en dan probeer je daar een rijmwoordje op te bedenken. Gelukt? Dan mag dat weer in je tas. Lukt het niet? Dan leg je dat moeilijk-te-rijmen-spulletje weer terug waar je het gepakt hebt, en dan zoek je een ander dingetje daarvoor in de plaats. Zorg ervoor dat je straks een boodschappentas hebt met 10 dingen erin waar jij op kan rijmen. Laat maar eens horen aan je papa of mama!!!! Of aan ons natuurlijk...... Doe je best!! 

Als je alle tips voor vandaag gedaan hebt, is het alweer weekend!! Heel veel plezier in je weekend, rust goed uit, en tot maandag weer!!  Doei doei ouwe koei!!!!!!!

Een dikke dikke dikke dikke knuf van de juf!

Terug naar overzicht