school agenda

Beste ouders,

Gisteren hebben we voor het eerst de schoolagenda in gebruik genomen. De komende weken gaan we stap voor stap met de kinderen samen het agenda gebruik bespreken en oefenen. Het is ons doel om ze bekend te maken met het gebruik van een agenda. Daarnaast leren we hoe taken moet plannen en hoe je op verschillende manieren lesstof ( woordjes, toetsen e.d.) kunt leren.

Voor komende week hebben de kinderen vandaag een spellingsopdracht en een opdracht voor Engels meegekregen. Degene die de agenda vandaag niet bij zich had, hebben dit nog niet kunnen noteren. Komende week pakken we dit met hen alsnog op.

Om te wennen aan het gebruik van de agenda spreken we af dat alle kinderen de agenda dagelijks in hun schooltas mee naar school nemen en na afloop de agenda weer in de tas meenemen naar huis.  We streven ernaar dat de kinderen leren om thuis dagelijks in de agenda te kijken of,  zo ja  ,   wat ze moeten leren/ maken. 

Aangezien het voor nog veel kinderen het geen automatisme is verzoeken we u , om uw kind  te ondersteunen/ te helpen. Complimenteer uw kind als hij/zij uit zichzelf de agenda thuis uit de tas haalt om te bekijken welke taken erin staan. Help ze ( indien nodig) met wanneer hij/zij het beste een taak thuis kan uitvoeren. Dit zal voor elk gezin een andere dag/moment zijn.

We houden u de komende tijd hierover op de hoogte

Fijn weekend

Terug naar overzicht