Tips voor thuis... Daar gaan we weer!

Hallo jongens en meisjes / papa's en mama's,

Wat naar dat we nu weer ineens niet naar school kunnen.. Maar we gaan er gewoon weer wat van maken zoals we dat ook in april en mei met elkaar deden. Jammer dat we even niet op school samen zijn, maar thuis kunnen jullie er vast ook iets moois van maken. Ook op afstand zijn we samen sterk!

De juffen hebben in ieder geval genoeg leuke ideeën waar jullie thuis lekker mee aan de slag kunnen gaan. We willen deze week weer elke dag een berichtje via deze app sturen met daarin een aantal tips voor de dag. Verder zijn we zo goed we kunnen bereikbaar via mail, voor vragen of wanneer je dingen met ons wilt delen. 

In de klas waren we bezig met het thema 'En toen...' Vorige week hebben we samen het boek 'De steen en de tijd' gelezen. Misschien kun je papa of mama vertellen wat je nog weet van het verhaal van de steen.
Deze steen maakt een reis door de tijd. Wij hebben al gewerkt over dinosaurussen en we waren bezig over de eerste mensen, de jagers/verzamelaars, die leefden in de oertijd. 

Onze eerste tip sluit hier mooi bij aan:
In de oertijd hadden de kinderen geen speelgoed zoals wij dat kennen. Zij moesten het doen met eenvoudige materialen uit de natuur en daar zelf wat leuks bij verzinnen. 
Daarom kun je vandaag gaan spelen met de wind! Gooi eens wat blaadjes omhoog en kijk eens waar ze heen vliegen, kun je ze nog te pakken krijgen? Of je kunt met een plastic zak proberen om de wind te vangen. Maak er een touwtje aan vast en rennen maar... Wie vangt de meeste wind?

Tip 2: 
De Vuursteen. In de oertijd maakten de mensen een lekker warm Vuurtje met behulp van Vuursteentjes. Dat hebben we ook gezien in een filmpje, weten jullie nog?
De eerste letterklank van het woordje Vuursteen is de V. Ga in huis en buiten maar eens op zoek naar voorwerpen waarbij je de klank V hoort. Pak een krant of teken buiten een grote cirkel en leg daar alle voorwerpen op die je gevonden hebt. Misschien vind je wel een vvvork, of een speelgoedvvvvliegtuig... Kun je geen voorwerpen vinden dan mag je ze ook best tekenen. Doe je best!

We geven elke dag tips, maar je hoeft natuurlijk niet alle tips op die bepaalde dag te doen. Komt het vandaag even niet zo goed (meer) uit, mag het natuurlijk ook later deze week. Wel lijkt het ons goed om elke dag toch even met schoolopdrachtjes bezig te zijn.

Veel plezier met de tips!!

Zorg goed voor elkaar en..... blijf gezond!!

Lieve groetjes juf Lianne en juf Astrid

Terug naar overzicht