voorstelling Janske's Theater

  • voorstelling Janske's Theater

Try out Janske’s Theater: ‘Let’s go-go’- leren leren, de voorstelling.

Om de executieve functies, die een voorwaarden zijn om (zelfgestuurd) te leren, voor kinderen visueel te maken, gebruiken wij de ‘monsters’ die SKOzoK heeft ontwikkeld. Deze monsters zijn bijvoorbeeld:  ‘Ikke’ (zelfkennis), ‘Nettie’ (organiseren eigen spullen en werkplek) , ‘Go-Go’ (doorzetten). Juf Janske heeft een kindervoorstelling geschreven waar de monsters een hoofdrol in spelen. Deze voorstelling wordt op veel SKOzoK scholen gespeeld in de komende maanden. De try out was 15 november op onze school.

Vol verwachting zaten de kinderen van basisschool St. Jan te wachten op de voorstelling van het theater van juf Janske. De kinderen waren vanaf het begin geboeid door de twee meiden die op het podium verschenen en die van hun moeder moesten oefenen met lezen, maar hier totaal geen zin in hadden. De meiden bedachten werkelijk van alles om maar niet te hoeven lezen. Gelukkig hadden ze op school gehoord over ‘monsters’, die je konden helpen met het doorzetten. Want toen ze de gebruiksaanwijzing van de motor van een boot in handen kregen, merkten ze dat het toch wel handig was als je die kon lezen.

In hun fantasie vertrokken ze met hun boot naar een onbewoond eiland. Door de grote tassen met verkleedkleren die de meiden van hun moeder hadden  meegekregen, konden ze snel in de huid van diverse monstertjes kruipen. Dus geen benzine meer (of wat zit er eigenlijk in een boot), angst voor wilde dieren, honger en bijna geen eten, samen met de monsters werden alle problemen opgelost. Hilarisch was het stukje dat er met ‘de Franse slag’ jam werd gemaakt.

De kinderen van de St. Jan hebben genoten van de voorstelling! Enkele reacties: ‘grappig’, ‘kei leuk’, ‘gaaf’, ‘leuk dat we de monsters herkennen’. Samen met de kinderen van groep 7/8 heeft Janske de voorstelling geëvalueerd. Hier zijn écht goede tips naar uit voort gekomen, die de voorstelling nog beter kunnen maken!

En de kinderen zijn er zich nóg bewuster van geworden dat ze zélf heel veel invloed hebben op hun mogelijkheden. Zoals tijdens de Startavond kort werd toegelicht is dit precies waar we met de hele school inmiddels al heel wat tijd mee bezig. 

Terug naar het overzicht

Veilig in het verkeer

Veilig in het verkeer

Veilig in het verkeer voor jong en iets minder jong.

Inschrijven nieuwe leerlingen

Inschrijven nieuwe leerlingen

Inschrijven nieuwe leerlingen vóór 1 april.

Fijn om weer op school te zijn

Fijn om weer op school te zijn

Fijn om weer op school te zijn.