Ikke op bezoek

  • Ikke op bezoek

Beste ouders

Vorige week is 'Ikke' op bezoek geweest op onze school. Hij kwam de kinderen tips geven over allerlei leervoorwaarden die ze nog moeilijk vonden zoals concentreren, kiezen voor nieuwe uitdagingen, je eigen beslissing nemen zonder je te laten beïnvloeden door anderen etc.
Hiervan zijn door de leerkrachten filmpjes gemaakt, die we afgelopen maandag met de hele school bekeken hebben. De kinderen hadden veel plezier met die gekke meester en juffen en de acties van 'Ikke'.
De komende weken gaan we in de klassen aan de slag met 'Ikke'.  Het monstertje 'Ikke' helpt kinderen inzicht te geven in zichzelf en in de leervoorwaarden waar ze goed in zijn en waar ze nog in kunnen groeien. Zo leren de kinderen om haalbare doelen voor zichzelf te stellen en erachter te komen waar ze nog mee moeten oefenen.

Als u hier thuis ook aandacht aan wilt besteden, kunt u, als u een compliment geeft, erbij zeggen wát u zo goed vindt aan de actie van uw kind. Als u hier meteen een kwaliteit aan koppelt, bv behulpzaamheid, oplettendheid, creativiteit, leert uw kind zichzelf (zijn Ikke) beter kennen.
Ook kunt u samen iets bedenken wat uw kind graag wilt leren, bv veters strikken, zelf boterhammen smeren of dribbelen met de bal. Bedenk ook samen hoe uw kind dat aan kan pakken. Want als we als school en ouders samenwerken, wordt  1+1=3!

Team St. Jan

 

Terug naar het overzicht

Veilig in het verkeer

Veilig in het verkeer

Veilig in het verkeer voor jong en iets minder jong.

Inschrijven nieuwe leerlingen

Inschrijven nieuwe leerlingen

Inschrijven nieuwe leerlingen vóór 1 april.

Fijn om weer op school te zijn

Fijn om weer op school te zijn

Fijn om weer op school te zijn.