Over Sint Jan

Niet ver van de dorpskern Leende ligt de gemeenschap Leenderstrijp  met basisschool St Jan. Deze school speelt een belangrijke sociale rol. Het is een plek waar ontmoetingen plaatsvinden, waar kinderen leren omgaan met andere volwassenen en kinderen en waar relaties aangegaan worden. De school is de basis in deze kleine gemeenschap.

Onze school, die op ontdekkingstocht is naar het anders leren, kenmerkt zich onder andere door:
- kleinschaligheid;
- intensieve samenwerking tussen de kinderen onderling en met volwassenen;
- individuele begeleiding;
- saamhorigheid;
- teamteaching: extra handen in de groep en daardoor meer zorg op maat;
- leefstijl: kinderen en ook volwassenen maken we bewust van hun eigen gedrag en handelen;
- de zelfstandigheid;
- het zoeken naar de goede balans tussen kindgericht zijn en de kerndoelen;
- ouders zien als partners;
- leren in school en leren buiten de school, leren door middel van boeken, leren met de computer, maar vooral leren met elkaar en van elkaar;
- continu-rooster, schooltijden 8.30-15.00 uur, op woensdag en vrijdag tot 12.15 uur;
- voorschoolse en naschoolse opvang is geregeld in samenwerking met verschillende BSO 's.

Nieuwsgierig naar onze plannen voor de toekomst?

De school in beeld

In onderstaand fimpje geven we een korte rondleiding door onze school. Zo krijgt u alvast een eerste indruk van onder andere het gebouw, onze werkwijze en de sfeer op school.
Moet u binnenkort een keuze maken voor een passende school voor uw kind(eren)?
En wilt u graag een keer een kijkje komen nemen? Meld uw verzoek dan online aan en wij nemen z.s.m. contact met u op.